{{EmailMarketing:Email.PreHeader.Clean}}
 
Har du problemer med at læse nyhedsbrevet? Læs det i din browser
 DOTNyheter - Hösten 2018 
DOT Nyhedsbrev
 
 
 
 
DOT vinner tillbaka stororder från Östeuropa

Höga kvalitetskrav och fokus på helhetslösningar har säkrat order på 250 ton stål till varmförzinkning- om året.

Ordern har vunnits tillbaka från konkurrenterna i de baltiska länderna. Det handlar om mellanstora ämnen med höga krav på repeterbarhet av varmförzinkningen. De två fullautomatiserade produktionslinjerna hos DOT AB i Sölvesborg, er förberedda för uppdraget. Detta i kombination med en attraktiv helhetslösning är orsaken till att ordern är tillbaka i Skandinavien berättar den svenske försäljningschefen, Bjarne Sändergård.

”Kunden hör till den tunga industrin där kvalitetskontroll och dokumentation spela stor roll. Generellt sett har de lokala samarbetsparterna i Baltikum svårt att leva upp till dessa krav. Vi kan inte konkurrera enbart på pris, men när vi erbjuder våra tjänster som fullservice-partner är vi mycket konkurrenskraftiga. Vi kan skräddarsy program i våra fullautomatiska linjer som säkrar en enastående kvalité på produkterna."

Bjarne Sändergård upplever ett ökat intresse från den östeuropeiska marknaden och denna order kommer knappast att vara den sista. Fler kundbesök, bland annat i Polen, väntar och trenden är tydlig. Kunderna föredrar en leverantör av sina ytbehandlingar.

”Det är vårt helhetskoncept som efterfrågas. Från logistik till leverans på site för montering. Vi kan utan problem konkurrera när det gäller kvalité och får vi möjligheten att hantera alla processer så ka vi också konkurrera på priset - även i förhållande till Östeuropa."

 
 
  
 
 
DOT Nyhedsbrev
 
 
Konsten, bukten och staden

På Tangkrogen längs Beach Road i Århus kan man i många år framöver njuta av den skulpturala installation Echo Monument, av konstnären Karen Land Hansen. Under sommaren 2009 var hennes prisbelönta arbete del av utställningen " Sculpture By The Sea " vid Århusbugtens kust. Utställningen presenterade unika skulpturer från hela världen. Inspirerad av "The White City", en serie av träbyggda paviljonger på just Tangkrogen i samband med National Exhibition 1909, var Karen Land Hansens ursprungliga arbete utfört i trä. Den nya versionen av Echo Monument är gjord av stål och korrosionsskydd har varit en hög prioritet på grund av läget utomhus, både vid kusten och staden. Paviljongen själv är sandblästrad och metalliserad, medan de 18 bärande pelarna blev varmgalvaniserade. 

Det slutliga lackerings arbetet måste ske "i snabb takt", som Frank Nielsen från DOT uttrycker det och sprutdamm bör inte förekomma på ämnena.
 

"Vi undviker alltid sprutdamm, men det var extra utmanande i projektet, eftersom installationen har många vinklar och vrår. Färgen ska appliceras snabbt och jämnt över alla ytor, utan att darra på handen", säger Frank Nielsen med ett leende och belyser arbetet kreativa konstruktion som helt unik.
 

Ekko Monument invigs officiellt den 28 september på Tangkrogen i Århus

 
 
 
Återigen på plats i Jönköping

Elmia Underleverantör är Nordeuropas största mässa för underleverantörer. Samlingsmontern ”Industrisamarbete Danmark” har i flera år varit en populär samlingsplats för utställningens cirka 15.000 gäster. I år igen kan DOT välkomna gäster till vår del av den 161 kvadratmeter stora samlingsmontern i hall B. Vi hoppas naturligtvis att både nya och gamla kunder vill titta in för ett icke-bindande samtal om ytbehandling. I år kommer Elmia Underleverantör äga rum den 13-16 november.

Läs mer här Pil højre
 
 
 
Zinkprisens berg och dalbana

Kina och Donald Trump spelar huvudrollerna i en rysare om valutautvecklingen och därmed påverkas zinkpriset.

De flesta industriella metaller har upplevt ett nedåtriktat tryck under de senaste veckorna. Rädslan att handelskriget eskalerar mellan USA och Kina väger fortfarande tungt på marknaderna. Donald Trumps senaste hot om att införa sanktioner mot den totala kinesiska exporten till USA är för närvarande en stor oro och att det medför en negativ inverkan på världsekonomin. Detta underlättar inte på något sätt trycket på metallpriserna. Zink har varit en av metallerna som stigit mest på London Metal Exchange tidigare i år, säger Lars Tragstrup, Senior Sales Manager i Commodity Sales på Jyske Bank. Dock har priset sjunkit de senaste veckorna och är för närvarande $ 2,400 per ton, vilket är betydligt lägre än i början av året.
Ett slut på handelskonflikten kan vara utlösningsfaktorn, som kan medföra att industriella metaller stiger igen. Det är få som förväntar sig en lösning på konflikten före den 6 november, då halvtidsvalet i USA sker.


"Men interna kinesiska förhållanden kan också påverka marknaden. Till exempel åtgärder mot extrema föroreningar. Detta leder utan tvivel till tillfälliga produktionsnedskärningar. Det kan ge zinkhastigheten ny luft. Kina är världens största konsument av industriella metaller och en maktfaktor avseende utvecklingen," betonar Lars Tragstrup.

 
 
 
Visste du att…

... att DOT har vunnit ett miljöpris?


Varje år delar Hernings kommun ut ett offentligt erkännande för aktiva miljö-, natur- och klimatåtgärder. Den här gången tilldelades priset DOT, vilket naturligtvis vi är stolta över. Från Herning kommun anges det i motiveringen.


"Det är särskilt positivt att DOT går vidare och visar att denna typ av verksamhet kan göra stor skillnad, i att göra val som både säkerställer miljö, arbetsmiljö och klimat samtidigt som de är ekonomiskt lönsamma och långsiktiga."


Viktiga kriterier för att tilldela priset har varit att miljöledningsarbete enligt ISO 14001 bedrivs och att man är 100 procent självförsörjande med el från eget vindkraftverk.

Läs mer här Pil højre
 
 
 
 
Fasterholt
Grønlundvej 81-83
DK-7330

+45 96 280 280
 
Kontakt os